Baktips:)
Tipsar om denna goda kaka som Marie hade bakat på vår senaste scrapmara..försvinnande god:)
Har inte själv provat baka den än men de blir nog att jag gör det imorgon:)
Har inte själv provat baka den än men de blir nog att jag gör det imorgon:)
Falsk toscakaka

Chokladkaka:
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör
Toscasmet:
75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
200 g riven kokos
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla övriga ingredienser, och sist det smälta smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen, 200°
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Ta ut kakan. Bred toscasmeten över kakan och grädda sedan i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Det blir bäst om man väntar lite innan man lägger på toscasmeten på den varma kakan, då blir det ett jämt lager.
Kommentarer
Trackback