Baktips:)

Tipsar om denna goda kaka som Marie hade bakat på vår senaste scrapmara..försvinnande god:)
Har inte själv provat baka den än men de blir nog att jag gör det imorgon:)

Falsk toscakaka

image3


Chokladkaka:

4 ägg

6 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

8 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

175 g smör


Toscasmet:

75 g smör

2 dl strösocker

1½ dl grädde

1 dl ljus sirap

200 g riven kokos

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla övriga ingredienser, och sist det smälta smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen, 200°

Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

Ta ut kakan. Bred toscasmeten över kakan och grädda sedan i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Det blir bäst om man väntar lite innan man lägger på toscasmeten på den varma kakan, då blir det ett jämt lager.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0