Banoffepaj

Banoffepaj

200 gram digestivekex
100 gram smör,smält
1 burk sötad kondenserad mjölk,ca 400g
3 st bananer
2,5 dl mellangrädde
25 gram mörk choklad

Gör så här
1.lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten.Burken måste vara helt täckt med vatten,fyll på allt efterhand som det kokar bort.Låt koka minst 3 timmar,ju längre du kokar desto hårdare toffe blir det.
2.smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.tryck ut degen i en form,ca 24 cm i diameter.ställ kallt till toffen är färdig.
3.kyl den oöppnade burken i kallt vatten.bred ut smeten över pajskalet.skiva bananerna och lägg dem ovanpå.vispa grädden och bred den över.garnera med flis choklad.ställ kallt till servering.
4.Tips.den tar tid men det går att förbereda pajsakalet när burkarna kokar.Kondenserad mjölk finns i de större mataffärena.

Har inte provat att göra den själv men många som sagt att den ska vara himmelsk god:)


Kommentarer
Postat av: Sandra

Gör den till scrapträffen imorgon, jag tar magknipet =D

2010-03-23 @ 20:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0